středa 5. března 2014

Domácí houstičky

Domácí houstičky 


Takže, dovezla jsem si od babičky domácí pekárnu a v tom by byl čert aby ch ju hned nevyzkoušela že :-)
Tak jsme zabrouzdala ve vodách internetu a hledala jsem nějaké rychle, lehké a nenáročné těsto na rohlíky. :-) 
A byla jsem úspěšná, našla jsem jednoduchý receptík a dopadl velmi dobře :-) Proto bych se o něj s vámi chtěla podělit a můžete si udělat čerstvé rohlíčky nebo jako já pletené housky. Věřte mi že vám budou chutnat mnohem víc než ty koupené v obchodě! :-) 
 Pokud máte domácí pekárnu tak všechny inredience jednošu nasypete a nalijete do ní a budete čekat až vám pekárna "vyplivne" krásně vykynuté těsto no pokud nemáte tak si s těstem budete muset trochu pohrát, ale to určitě zvládnete!! ;)


Ingredience:

  • 260 ml vlažné vody 
  • 2 lžíce rostliného oleje
  • 2lžičky soli
  • 300g polohrubé mouky
  • 200g hladké mouky
  • 1,5 lžičky droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • Mák, sezam, chia semínka hrubozrná sůl ....

Postup:

  • Vše nalijte a nasypte do formy dle pořadí a vložte o pekárny. Na pekárně zvolte program Těsto
  • Chvilku těsto pozorujte pokud se při hnětání zdá lepivé nebo moc suché přidejte mouku nebo vodu - musí vzniknout pěvnější koule 
  • Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmětě, propracujte a rozdělte na cca 10 dílků a ty nechtě chvilinku nakynout
  • Já dělal housky takže jsme si z každého dílku udělal ještě tři dílky a z těch upletla housky 
  • Housky nechtě opět na plechu chvilku vykynout, potřete vejcem a posypte tím co máte rádi, já použila chia semínka, která jsme trochu vmíchala i do těsta protože tyto semínka jsou moc zdravá :) A ještě posypala sezamem 

  • Pokud nemáte pekárnu tak musíte těsto pořádně prohnětat, propracovat a nechat cca 1,5 h. vykynout na teplém místě ;)

Pekla jsem na 180 °C  asi 25 minut. 




Tak se do toho třeba o víkendu pusťte a dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velmi děkuji za milý komentář :-)